BioEnergo on ehtinyt tutkia monia paikkoja biokonversiolaitoksen sijaintipaikkana, Heinola, Kajaani, Ilomantsi, Korkeakoski, Sunila, Nokia vain joitakin mainittuna. Loppuvuonna 2018 yhdeksi vaihtoehdoksi valikoitui Pori. Asian takana oli vahva porilainen intressi ja niinpä taustavaikuttajat tilasivat BioEnergolta sijaintipaikkaselvityksen porilaisista vaihtoehdoista. Selvityksen toteuttajaksi valittiin CTSEngtec Oy.

Selvitys valmistui 15.02.2018 ja lopputulos kuvaa Poria hyvänä sijaintipaikkavaihtoehtona. Hyvä sijaintipaikka on todella monen tekijän summa ja on Porissa haasteitakin, sanoo BioEnergon hallituksen puheenjohtaja Timo Saini, mutta jatkaa, ettei Porissa tullut eteen yhtään ylipääsemätöntä estettä. BioEnergon hallitus päätti jatkaa Pori vaihtoehdon jatkoselvittämistä.

Vieritä ylös