News & Events

 
29.03.2019 / Satakunnan ELY-keskus myöntää BioEnergolle kehittämisavustuksen biokonversiolaitoksen toimintakelpoisuuden arvioimiseksi.
Pori sijaintipaikkaselvityksen jatkotoimenpiteenä BioEnergo jätti Satakunnan ELY-keskukselle hakemuksen biokonversiolaitoksen toimintakelpoisuuden arvioimiseksi Poriin. Arvio on hyvinkin kattava, jossa arvioidaan sijaintipaikka (tarkemmin), teknologia, investoinnit, kustannukset, lopputuotemarkkinat, yhteistyötarpeet paikallisten toimijoiden kanssa, jne.

29.03 ELY-keskus teki kehittämishankkeesta myönteisen päätöksen. Rahoitus löytyy osin kotimaista lähteistä ja osin Euroopan aluekehitysrahastosta.

Hanke käynnistyi saman tien valtaosin ulkopuolisten toimijoiden/asiantuntijoiden toimesta. Selvityksessä on monta osiota ja ne valmistuvat hieman eri tahdissa, ensimmäisten osioiden valmistuessa jo ennen juhannusta.

Kerättyjen aineistojen kattavuus mahdollistaa hankkeen Feasibility Studyn tekemisen ja vahvistanee osaltaan hankkeen toteutuskelpoisuuden, mutta samalla myös hankkeen kannattavuuden ja sijoituskelpoisuuden.

   
25.03.2019 / BioEnergon yhtiökokous valitsee Tuomas Saarisen yhtiön hallitukseen
BioEnergon yhtiökokous pidettiin 25.03 Helsingissä. Yhtiön hallitukseen valittiin Timo Saini, Stefan Fors ja Tuomas Saarinen. Timo Saini on BioEnergon perustajaosakas, Stefan Forsilla on erittäin vahva kokemus UPM:llä ja Tuomas Saarinen on pienosakkaan, luxembourgilaisen pääomarahasto Apollonian Global Capital S.A.:n perustajaosakas ja hallituksen puheenjohtaja.

Nyt meillä on hyvä hallitus, sanoo BioEnergon hallituksen puheenjohtaja Saini. Stefan osaa ja tuntee teknologian. Minä tunnen yhtiön. Ensimmäistä kertaa meillä on hallituksessa mukana vahva rahoituksen osaaja, Tuomas. Olen tähän kokoonpanoon erittäin tyytyväinen, jokaisella on omaan erikoisosaamiseensa perustuva tärkeä positio.
15.02.2019 / Sijaintipaikkaselvitys Poriin valmistuu.
BioEnergo on ehtinyt tutkia monia paikkoja biokonversiolaitoksen sijaintipaikkana, Heinola, Kajaani, Ilomantsi, Korkeakoski, Sunila, Nokia vain joitakin mainittuna. Loppuvuonna 2018 yhdeksi vaihtoehdoksi valikoitui Pori. Asian takana oli vahva porilainen intressi ja niinpä taustavaikuttajat tilasivat BioEnergolta sijaintipaikkaselvityksen porilaisista vaihtoehdoista. Selvityksen toteuttajaksi valittiin CTSEngtec Oy.

Selvitys valmistui 15.02.2018 ja lopputulos kuvaa Poria hyvänä sijaintipaikkavaihtoehtona. Hyvä sijaintipaikka on todella monen tekijän summa ja on Porissa haasteitakin, sanoo BioEnergon hallituksen puheenjohtaja Timo Saini, mutta jatkaa, ettei Porissa tullut eteen yhtään ylipääsemätöntä estettä. BioEnergon hallitus päätti jatkaa Pori vaihtoehdon jatkoselvittämistä.
01.02.2018 / Sauli Niinistö: Ilmastonmuutoksen torjunta on lähivuosien tärkein asia...
Presidentinvaalien virkaanastujaispuheessaan presidentti Sauli Niinistö otti kantaa myös ilmasto- ja ympäristökysymyksiin. Hän sanoi, että ’Ilmastonmuutoksen torjunta on lähivuosien tärkein asia. Niin vain on, ettei ihminen kestä maapallon menetystä.

On kai ajateltu, että onhan tuolla ylhäällä ilmakehässä tilaa – paljon pitääkin olla, kun kymmeniä miljardeja tonneja hiilidioksidia sinne vuosittain päätyy. Ahdasta on jo nyt, ja se tuntuu.
17.06.2017 / SEKAB as potential technology supplier…
Discussions with SEKAB E-Technology, Sweden finalized to agree SEKAB as potential technology supplier.
 

Contact

Contact us

Head of Communication

Managing Director

Timo Saini

+358 40 715 3682